Naziv: Claudia Bremec s.p.

Sedež: Dolinska cesta 3 J, 6000 Koper

Matična številka: 8027455000 

Davčna številka: SI83756094 

Telefonska številka: +386 31280642

Email: info@hello-sugar.si

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Hello-sugar.si (v nadaljevanju lahko tudi: spletna trgovina ali ponudnik), ter urejajo pravice in obveznosti spletne trgovine/kupca ter poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

Spletno trgovino Hello-sugar.si upravlja Digitalnik, spletne storitve

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Ob registraciji v spletno trgovino kupec skladno s temi splošnimi pogoji poslovanja pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter določi geslo. Uporabniško ime in geslo kupca nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Če želi kupec kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori tako, da pošlje zahtevek za zamenjavo na elektronski naslov info@hello-sugar.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo kupec obveščen prek elektronske pošte.

Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup, saj registracija pred nakupom ni pogoj.

Hello-sugar.si, se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko);
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s pogoji poprodajnih storitev in prostovoljnih garancij),
  • končno ceno blaga ali storitve, vključno z davki;
  • informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave ali pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati,
  • plačilne pogoje ter pogoje dostave in izvedbe storitev, rok dostave blaga ali izvedbe storitve, kadar je to potrebno;
  • informacije o postopku ob pritožbi;
  • seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake;
  • trajanje pogodbe in rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe;
 •  
 • opozorilo, da kupec krije stroške vračila blaga, v primeru odstopa od pogodbe, če je potrebno;
 • o stroških vračila blaga, če ga pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, zaradi njegove narave ni mogoče vrniti po pošti;
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku).

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonom o varstvu potrošnikov – ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo – Uradni list RS, št. 14/03).
Kupec s pomočjo spletnih obrazcev na spletni strani www.hello-sugar.si posreduje svoje osebne podatke, ki jih upravljalec spletnega mesta zbira in obdeluje, pri čemer zbira in obdeluje zgolj tiste osebne podatke uporabnika, ki so nujno potrebni za kakovostno in nemoteno izvajanje elektronskega poslovanja.
Uporabnik in upravljalec spletne strani www.hello-sugar.si soglašata, da so podatki, do katerih je omogočen dostop pri elektronskih storitvah, poslovna skrivnost ter jih bosta zato primerno varovala in jih brez ustrezne pravne podlage ne bosta razkrivala tretjim osebam. Upravljalec bo za namen dostave podatke o naslovu uporabnika posredoval le dostavni službi.
Upravljalec spletnega mesta se obvezuje, da bo odgovorno in strokovno izvajal elektronske storitve v skladu z načeli in standardi informacijske varnosti.

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba spletne trgovine spreminja in ažurira hitro in pogosto. Kljub izjemnemu trudu pri zagotavljanju najbolj ažurnih in točnih podatkov ni izključena možnost napačnega podatka o ceni ali dobavljivosti. V teh redkih primerih ali v primerih, ko se cena oz. status dobavljivosti spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možnost rešitve situacije.

Vse akcije in popusti, objavljeni v spletni trgovini, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v maloprodajni mreži (fizične trgovine) ponudnika.

Spletna cena je cena, ki velja na spletu. Spletne cene v spletni trgovini se lahko razlikujejo od cene v maloprodajni mreži (fizične trgovine) ponudnika. Vse cene izdelkov so navedene v EUR in vsebujejo DDV.

Stroški dostave niso vključeni v ceno izdelkov.

Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

Posebne ponudbe veljajo do razprodaje zalog. Napake niso izključene.

Upravniki spetne trgovine imajo pravico do spremembe rednih in akcijskih cen, kadarkoli.

V kolikor je na določenem izdelku naveden več kot en atribut, je kupec dolžan sporočiti katero verzijo izdelka želi, tudi če orodja spletne trgovine to ne dopuščajo.

Vse cene vsebujejo DDV in so navedene v EUR.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika – z oddajo naročila z obveznostjo plačila.

Potrošnik ima pravico, menjave in/ali vračila v 14 dneh od prejetega plačila.

Po prejetem plačilu izbranega blaga, se prične rok 14 dni, znotraj katerega se je možno sklicevati na menjave, reklamacije ali vračilo kupnine.

Po iztečenem 14 dnevnem roku, prodajalec ni dolžan menjati, izplačati ali sprejeti reklamirane izdelke.

Spletna trgovina omogoča naslednje oblike plačila:

 

 • z gotovino ob prevzemu blaga (po povzetju),
 • z gotovino ob osebnem prevzemu
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun ponudnika.

Spletna trgovina po dostavi naročenih izdelkov kupcu pošlje tudi račun in sicer po pošti ali v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pogodbeni partner za dostavo naročenega izdelka ponudnika je: GLS. Naročila bodo odpremljena še isti ali naslednji delovni dan (pod pogojem, da je blago na zalogi). Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da nam jih posredujete najkasneje ob oddaji naročila po elektronski pošti na naslov: info@hello-sugar.si Dostava blaga je omejena na ozemlje držav EU.  Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročeno blago.

Stroške poštnine krije kupec. Ti so fiksni in znašajo 5 EUR.

Predvideni čas dostave, če je artikel na zalogi, je 1–3 dneve od naročila. Če artikla ni na zalogi, vas o predvidenem datumu dobave obvestimo po elektronski pošti.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. O stroških in rokih dostave izven Republike Slovenije vas bomo obvestili po elektronski pošti.

V času razprodaj (+ 7 dni od zadnjega dne razprodaje), je lahko čas dostave drugačen kot navedeno v zgornjih odstavnkih. Zaradi povečanega obsega dela, se lahko čas dostave vašega paketa podaljša do 10 dni od oddaje vašega naročila.

Vsi naročeni izdelki v obdobju razprodaje, bodo odposlani le v kolikor je bilo naročilo uspešno obdelano. Sprejem vaše naročilnice v času razprodaje ni zagotovilo da boste paket prejeli, saj dopuščamo možnost napake spletne trgovine v primeru povečanega obsega in prometa na spletni trgovini.

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga spletno trgovino obvesti, da odstopa od pogodbe. Kupcu ni potrebno navajati razlogov za odstop od pogodbe.

Artikel mora biti nepoškodovan, zapakiran v originalno embalažo in z vsemi priloženimi dodatki, v nespremenjeni količini in brez sledi uporabe. Paketu, s katerim se vrača blago, je potrebno priložiti kopijo računa.

Ponudnik si pridržuje zadržati vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega artikla.

Morebitne stroške vračila zaradi odstopa od pogodbe krije kupec. Spletna trgovina ne sprejema vrnjenih pošiljk z odkupnino.

Napaka je stvarna:

 • če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
 • če artikel nima lastnosti, ki so potrebne na posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom,
  razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
 • Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine 30 dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala in jo je treba razrešiti, le če je obstajala že v času izročitve in če se pojavi in opazi s strani kupca znotraj obdobja 7 dni po izročitvi. Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako;
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.
 • Pravice kupca, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil ponudnika.

  V kolikor blago nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne artikle, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, potem kupec blago reklamira. Po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom je možno blago vrniti tudi po pošti, sicer pa ga osebno prinesete na sedež ponudnika.

  Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil, skladno z izvajalcem, s katerim ima sklenjeno pogodbo za namen izvajanja storitev plačevanja preko spleta.

  Ponudnik se obvezuje, da bo vse osebne podatke kupcev uporabljal in hranil v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov in Uredbe Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: Splošna uredba o varovanju osebnih podatkov).

  Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu. Ponudnik teh informacij ne razkriva tretjim osebam oz. jih bo razkril tretjim osebam zgolj ob izpolnjenih pogojih iz Zakona o varstvu osebnih podatkov in Splošne uredbe o varovanju osebnih podatkov. Z izjemo obvestil, ki so povezana z naročilom, ponudnik ne kontaktira svojih kupcev, razen v primeru izrecnega strinjanja s strani kupca.

  Spletne strani za naročilo izdelkov ter prenosi so zaščiteni in ustrezno tehnično oz. elektronsko varovani.

  Ponudnik se obvezuje, da bo sprejel vse razumne varnostne ukrepe za zagotovitev varnosti vseh podatkov za plačilo pri naročilu kupca. Ponudnik ne odgovarja za morebitne krajo podatkov, razen v primeru malomarnosti ponudnika.

  Spletna trgovina in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

  Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Kupec mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

  Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in kupca obveščati, o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

  V primeru težav lahko kupec ponudnika kontaktira preko telefona na telefonsko številko +386 31 280 642 ali  po elektronski pošti info@hello-sugar.si.

  Pritožba se odda po elektronski pošti na info@hello-sugar.si

   

  Podatki o podjetju:

  Naziv: Claudia Bremec s.p.

  Sedež: Dolinska cesta 3J, 6000 Koper

  Matična številka: 8027455000

  Davčna številka: SI83756094

  Telefonska številka: +386 31 280 642

  Email: info@hello-sugar.si

   Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

  V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

  Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.